Bestuur

V.O.L. Verenigingsleden worden statutair gekozen door de Algemene Ledenvergadering voor een periode van vijf jaar. De volgende leden vertegenwoordigen momenteel het bestuur:

Alex Flinkerbusch (voorzitter)
In 1969 geboren in Scheveningen. Na het varen voor de mast in de binnenvaart naar de zeevaartschool in Vlissingen gegaan. Na een stage bij Shell Tankers gaan varen bij Jo Tankers. Hier zowel als Maroff en als eerste stuurman gevaren. Vervolgens gedurende een paar jaar aan de wal gewerkt: interim management en docent bij Hogeschool Zeeland. Bij de Hogeschool ook (mede-)vormgever van het Kenniscentrum Duurzaam Schip. Uit hobby is een webdesign-bureau ontstaan.

Varen geeft toch de meeste voldoening: in 2003 begonnen als aspirant en sinds 2004 loods in Scheldemonden. Getrouwd en 3 kinderen. Klussen in en om het huis zie ik als hobby. Sportief heb ik een voorliefde voor zeilen, duiken en wielrennen.Ko de Jong (penningmeester)
In 1944 geboren in Haarlem. Na de middelbare school in 1963 naar de zeevaartschool in Vlissingen gegaan en de opleiding BS voor stuurman gevolgd. Gevaren bij de HWAL op west Afrika en vervolgens bij Shell Tankers. Na het stoppen met varen terecht gekomen bij de ABN en een aantal jaar als filiaalbeheerder een bijkantoor van de bank beheerd. Daarna trok de administratie en na het behalen van de benodigde diploma's de administratie voor de NAPM verzorgt. Door het opkomen van de automatisering hierin gaan werken als programmeur, systeemanalist en financieel consultant. Dit tot mijn 67e gedaan en toen gestopt met betaald werken.

In mijn vrije tijd als hobby penningmeester voor een tennisvereniging, tennisscheidsrechter, inkomstenbelastingzaken en verkeersregelaar. Dit laatste ook op de motor. Uiteraard kon bij dit lijstje ook het penningmeesterschap voor onze vereniging.Bert Smet (alg. bestuurslid / eindredacteur Poseidon)
Geboren in 1953. Van 1970 t/m 1972 de opleiding Radio officier gevolgd aan onze school. Na de praktijkcursus bij Radio Holland eind 1973 gaan varen. Het was mijn wens om zo veel mogelijk te zien van onze wereldbol. Daarom aan RH gevraagd bij zoveel mogelijk maatschappijen te varen. Dat zijn uiteindelijk Nedlloyd, KNSM, Shell, HAC, HBT, NV Havenlijn Rotterdam, ACL, NIGOCO, Broere, Chevron en HVM geworden (kent U ze nog?). Na bijna 13 jaar varen ben ik bij Philips in Roosendaal gaan werken tot mijn pensioen.

Sinds 2011 ben ik redacteur van de Poseidon. Om de communicatielijnen zo kort mogelijk te maken en in te spelen op de toekomst (integratie van bijvoorbeeld twitter en facebook met de Poseidon) is mij gevraagd om bestuurslid te worden. Mijn hobbies zijn wandelen, fietsen, golfen en computers. Ik ben getrouwd met Liesbeth en vader van 2 zoons. Na mijn pensionering zijn we verhuisd naar Vlissingen en het lot bepaalde, dat we naast onze “oude” school zijn komen te wonen….Mechje van Gils (alg. bestuurslid / webmaster)
In 1976 geboren in het gehucht Varik (Gelderland) maar met Brabants bloed. Na de omzwervingen in mijn jeugd uiteindelijk voor mijn studie Maroff in Vlissingen terecht gekomen. Naast de studie veel anders leuks, maar na vijf jaar alsnog klaar. Maar kort gevaren als stuurman op de kustvaart en in 2000 bij Havex, het huidige Verbrugge Terminals, terecht gekomen. Daar ben ik nu werkzaam in alweer mijn vierde functie. Naast het doorstuderen (cargadoor, bevrachting en management) tijdens het werk ben ik ook zeven jaar vrijwilliger geweest bij de Mission to Seafarers in Vlissingen-Oost en ben ik stuurman en sloeproeier geweest bij de Zeeuwse Deernen.

Na even rust nu weer klaar voor een nieuwe uitdaging bij de V.O.L.. Al weer 16 jaar samen met een rasechte Vlissinger (Martin), ik kook graag en we gaan regelmatig een weekendje weg.Willem van Dijk (alg. bestuurslid)
Ik ben Willem van Dijk, ik ben 74 jaar oud. Sinds eind januari maak ik deel uit van het VOL-bestuur en vul daarmee één van de twee vacatures in, die hier waren ontstaan. Ik heb enige tijd getwijfeld om mij hiervoor beschikbaar te stellen, daar ik persoonlijk vind dat het bestuur een jongere signatuur zou moeten hebben. Nadat ik de BM opleiding had gedaan in de jaren 1959/1961 op de “de Ruiterschool” haalde ik daarop volgend hier ook mijn rangen. Ik trad in dienst bij de toenmalige “Koninklijke Rotterdamse Lloyd” en eindigde mijn werkzaam leven als HWTK. bij “P&O-Nedlloyd;” een bedrijf dat, nadat het werd overgenomen door het Deense Mearsk, ook alweer verleden tijd is. In de periode dat ik voer ben enige malen gedetacheerd geweest. Ondanks dat ik dat met veel plezier heb gedaan waren dit voor mij en ook voor mijn vrouw, elke keer weer smaakmakers voor het varen. Ik denk dat dat ook heeft gelegen aan het feit dat de verlofregelingen door de tijd heen steeds verder verbeterden. De reisplanning werd exacter en de verloven werden langer. Ter illustratie; mijn eerste reis na ons trouwen duurde 11 maanden, daar had ze geen echte problemen mee. Maar tegen het einde van mijn carrière wilde ze weten waar we opstap waren geweest als we een uur te laat in Rotterdam aankwamen.Ron Geiger (secretaris)
Het is met zéér dubbel gevoel dat ik dit stukje voor u aan het schrijven ben. Enerzijds voel ik mij vereerd dat het bestuur kennelijk voldoende vertrouwen in mij stelt om de taken van de secretaris van de VOL waar te nemen. Anderzijds is het nog altijd moeilijk te accepteren dat dit een gevolg is van het onverwacht overlijden van Enny Mulder, de man die de laatste jaren deze functie met grote inzet en succes heeft uitgevoerd.


Ik ben geboren in 1941 te Hilversum. In 1959 naar Vlissingen gekomen en begonnen aan de BM opleiding. In de vakantieperiode begon mijn zeevaartcarrière aan boord van de toen nog spiksplinternieuwe ss “Rotterdam”. Terug in Vlissingen het Getuigschrift AM in 1961 behaald en gaan varen bij de KPM, een rederij met uitzendtermen van eerst 2, en later 1½ jaar. Nadat de KPM opging in de KJCPL vertrok ik naar Nedgulf Tankers. Vervolgens ging ik op “Buitenlanders” varen, Ethiopian Shipping Lines, Arya National Shipping Lines, Iran Lines, Stolt-Nielsen en Tschudy & Eitzen. Daarna weer terug naar de Nederlandse koopvaardij, eerst Wagenborg en tenslotte tot aan mijn pensionering (65+ !) op de tankervloot van Vroon. Zowel bij Stolt-Nielsen als Wagenborg had ik het voorrecht om bij verschillende buitenlandse werven betrokken te zijn bij de afbouw van nieuwe schepen waarvan ik enkele als Hwtk heb mogen uitbrengen. In Vlissingen doorliep ik ondertussen in de tussenliggende perioden al mijn rangen.


Ondertussen ben ik al bijna 50 jaar getrouwd met hetzelfde Vlissingse meisje en wonen we alweer ruim 11 jaar met veel plezier in Middelburg. Onze enige dochter woont in Vlissingen, dus gelukkig in de buurt. Als het weer het toelaat mogen we graag een stuk wandelen of fietsen, recentelijk met “elektrieke” tractie wegens wat verminderde conditie van mijn vrouw. Maar eerlijk gezegd, nu we dit eenmaal hebben vind ik het zelf ook wel lekker! Verder ben ik, uiteindelijk is ook deze ruwe zeebonk niets menselijks vreemd, stapelgek met ons huisdier, een katje van ondertussen 14 jaar.


Na mijn pensionering heb ik enige jaren een bestuursfunctie vervuld bij de Vereniging van Oud-Employé’s der KPM. Verder maak ik alweer enkele jaren deel uit van een Denktank voor de wijk Middelburg Zuid. Daarnaast ben ik voorzitter van de Jazz Activiteiten Stichting Zeeland. Dit is een organisatie die zich toelegt op het organiseren van traditionele oude stijl live jazz concerten. Als “Dixieland” fanaten beleven we veel plezier aan deze bijeenkomsten en geeft het mee-organiseren veel voldoening.


En nu dan plotseling betrokken bij het VOL-bestuur. Naar verwachting zal dit mij wel enige aanloopproblemen geven. Maar met de unaniem toegezegde hulp van de andere bestuursleden moet het zeker lukken! In ieder geval mag u van mij verwachten dat ik mij naar beste kunnen zal kwijten van de mij toebedeelde taken binnen het bestuur. Ik hoop dat ik u, én het bestuur hierin niet teleur zal stellen.

 Colofon  |  Links  |  Statuten, Huishoudelijk reglement en Privacy statement  |  Contact opnemen

Copyright © 2013-2016 VOL De Ruyterschool. Alle rechten voorbehouden. Realisatie door digITeam network